Waterwegen en Zeekanaal NV heet sinds 1 januari 2018 De Vlaamse Waterweg nv!

We bundelen onze krachten met nv De Scheepvaart, die sinds vorig jaar al actief is onder deze naam. Zo worden we samen de nieuwe waterwegbeheerder voor Vlaanderen en is er één aanspreekpunt. Dat is positief nieuws voor zowel de gebruiker als de burger.

Onze ambities zijn helder:

Meer binnenvaart voor een vlotter Vlaanderen.

We schuiven de waterweg prominent naar voren als een volwaardige en aantrekkelijke vervoersmodus. De binnenvaart houdt jaarlijks maar liefst 3,5 miljoen vrachtwagens van de weg. Een cijfer wat we elk jaar ambitieus willen laten groeien in het belang van de mobiliteit in Vlaanderen. We optimaliseren het waterwegennetwerk tot een naadloze schakel in een alles-in-één logistiek netwerk via de weg, het spoor én het water! Zo vindt de klant een optimale combinatie van op elkaar aansluitende transporten.

Toekomstgericht investeren en innoveren.

Door investeringen in infrastructuur en in watergebonden bedrijventerreinen geven we perspectief en ruimte aan ondernemerschap op en langs het water. We zetten volop in op innovatieve vervoers- en overslagconcepten en op partnerships met toegevoegde waarde. We investeren en innoveren voor een slim, veelzijdig en welvarend waterwegennet.

Lees er meer over op www.vlaamsewaterweg.be/fusie

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.