Datum
17/11/2023 t.e.m. 29/11/2023

De eerste zone van de aanleg van een natuurlijke oever tussen Deinze en Zulte is afgewerkt. Om dit samen met de buurt te vieren, organiseren wij een boomplantactie. Op woensdag 29/11 zijn alle omwonenden van 13u tot 16u van harte welkom om hun eigen boompje te planten. De aanwezigen worden getrakteerd op een warm drankje en een lekkere wafel. 

In totaal pakken we 45 kilometer van de rivier aan. Dat kan niet zomaar in één keer. Daarom doen we dit deel per deel: van noord naar zuid, of van Deinze tot Wervik. We passen niet alleen de vaarweg aan voor grotere schepen, maar we hebben ook aandacht voor natuur en ontspanning. De werken tussen

Deinze en Sint-Baafs-Vijve hebben dus verschillende doelen:

  • de Leie aanpassen voor de scheepvaart van de toekomst.
  • de rivier opnieuw haar plaats geven in het landschap.
  • én de natuur versterken.

Dat laatste doen we door de aanleg van natuurvriendelijke oevers.

Iedereen geniet mee

Natuurvriendelijke oevers zijn niet alleen goed nieuws voor de lokale fauna en flora, maar ook voor iedereen die graag langs de waterkant ontspant. Waar je nu overwegend hoge struiken aantreft, fiets of wandel je straks door een gevarieerd landschap. Om te genieten van al dit moois zullen op verschillende locaties rustpunten ingericht worden voor wandelaars en fietsers. Ook vissers zullen straks rustige plaatsjes vinden om hun dobber uit te gooien.

De werken aan de Leie in Deinze zijn gestart in het voorjaar van 2022. Nu de eerste zone is afgewerkt, nodigen wij je graag uit voor een hapje en een drankje op woensdag 29 november.

Wanneer: woensdag 29 november van 13u tot 16u.

Waar: Kruising Brullenstraat/Vaartrechterover (zie plan onderaan). Indien mogelijk, gelieve met de fiets te komen aangezien het jaagpad (Vaartrechteroever) niet toegankelijk is voor wagens.
Indien mogelijk, gelieve met de fiets of te voet te komen aangezien het jaagpad (Vaartrechteroever) niet toegankelijk is voor wagens. Meer info over deze werken vind je hier.

Zit je met een vraag?

Misschien vind je het antwoord wel terug bij onze veelgestelde vragen. Zo niet dan kan je ons altijd jouw vraag doorsturen of naar een van onze activiteiten komen om meer info te krijgen.