Vaart Links in Deinze afgesloten door werkzaamheden op het Afleidingskanaal van de Leie

-

3 april 2014 – Vanaf morgen, vrijdag 4 april 2014, wordt Vaart Links in Deinze tussen de Meulebroeckstraat en de Weg naar de Vaart afgesloten voor alle verkeer. Deze onderbreking is noodzakelijk om de werken voor de bochtverbredingen op het Afleidingskanaal van de Leie te kunnen uitvoeren.

Om het Afleidingskanaal van de Leie bevaarbaar te maken voor schepen tot 185 meter moet een aantal bochten worden verbreed. Deze werkzaamheden passen in het Europese binnenvaartproject Seine-Schelde. De vaarweg wordt onder water verruimd, waardoor het bevaarbare deel breder wordt. Op het grondgebied van de stad Deinze wordt gewerkt tussen de Meulebroeckstraat en de Weg naar de Vaart. In deze zone komt er een verticale oeververdediging op linkeroever, aan Vaart Links.

Begin dit jaar is de aannemer gestart en was al één rijstrook van Vaart Links afgesloten voor het verkeer. Tijdens de volgende fase van de werken wordt Vaart Links tussen de Meulebroeckstraat en de Weg naar de Vaart vanaf vrijdag 4 april volledig afgesloten voor alle verkeer. Er is een plaatselijke wegomleiding (zie plannetje hieronder) voorzien. Zonder onvoorziene omstandigheden blijft de wegomleiding van kracht tot eind november 2014. 

 

 

Het project Seine-Schelde

De werken in Deinze passen in het project Seine-Schelde. Dat Europese binnenvaartproject wil de vaarweg tussen de Seine en de Schelde verbeteren. In Vlaanderen loopt het traject hoofdzakelijk via de Leie en de Ringvaart rond Gent naar het kanaal Gent-Terneuzen. De Leie wordt de komende jaren omgevormd tot een belangrijke vaarweg voor schepen met ladingen tot 4.500 ton. Om dezelfde lading over de weg te transporteren zijn ongeveer 200 vrachtwagens nodig. Het project Seine- Schelde wordt op die manier een volwaardig alternatief voor het goederenvervoer op de weg. Minder drukke wegen, meer veiligheid en een schoner milieu zijn het resultaat.

Meer informatie over het project Seine-Schelde en de werken in Deinze is te vinden op de website van het project Seine-Schelde, www.seineschelde.be