Start werken Afleidingskanaal van de Leie in centrum Nevele

-

In november 2012 start Waterwegen en Zeekanaal NV met de aanleg van twee bochtverbredingen en een passeerstrook op het Afleidingskanaal van de Leie in het centrum van Nevele. De werken op het terrein starten in het voorjaar van 2013.

Begin november start de aannemer met de uitvoeringsstudie voor de werken in Nevele. In de loop van de maand zullen daarvoor enkele grondsonderingen gebeuren, die twee à drie dagen in beslag zullen nemen. De start van de werken op het terrein is voorzien voor het voorjaar van 2013.

Vanaf maart 2013 zullen de plaatsbeschrijvingen uitgevoerd worden. Daarbij stelt een expert een staat van bevinding op van elk eigendom in de onmiddellijke omgeving van de geplande werken. Dat gebeurt in aanwezigheid van de eigenaar, die mee de staat van bevinding ondertekent. In de plaatsbeschrijving wordt de toestand van het eigendom beschreven, om nadien, mocht er schade ontstaan, te kunnen bepalen welke schade bij het begin reeds aanwezig was en welke schade veroorzaakt is door de werken. De concrete organisatie van deze plaatsbeschrijvingen moet nog verder uitgewerkt worden, maar de eigenaars worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.