Recyclagebedrijf Galloo in Menen zet in op watergebonden transport

-

Het recyclagebedrijf Galloo uit Menen zet volop in op watergebonden transport en haalt met hun nieuwe duwbak jaarlijks 4.000 vrachtwagens van de baan. Samen met de investering in een nieuw waterzuiveringsstation zoeken zij naar ecologische en duurzame oplossingen.

De site van Galloo in Menen, waar de nieuw aangekochte duwbak zal worden ingezet, vormt deel van een van de belangrijkste recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa. Met filialen in België, Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen is de groep sterk regionaal verankerd. Het heeft in België alleen al 14 filialen, waaronder die in Menen.

 

4.000 vrachtwagens van de weg

Dat het recyclagebedrijf kiest voor de binnenvaart is op zich niet nieuw. Het bedrijf heeft al enkele contracten lopen met binnenschippers. Maar doordat de nood aan ecologische en duurzame transportmiddelen bleef groeien, besliste het bedrijf dus om zelf een duwbak aan te schaffen. “Als koploper in de sector, dragen we ook de verantwoordelijkheid om te kiezen voor ecologische en duurzame oplossingen”, verklaart gedelegeerd bestuurder Pierre Vandeputte. “Het is in dat kader dat we hebben gekozen om een eigen duwbak aan te schaffen. De boot zal ruwe en afgewerkte materialen transporteren, voornamelijk tussen onze filialen in Gent en in Menen. Het is de bedoeling dat de ‘Galloo I’ op jaarbasis zo’n 100.000 ton transporteert, ofwel het equivalent van 4.000 vrachtwagens.”


Toekomst binnen Seine Schelde Vlaanderen

  “Het is trouwens niet de bedoeling dat het bij deze ene duwbak blijft”, weet Pierre Vandeputte. “Indien de werking ervan positief wordt geëvalueerd, gaan we zeker over tot de aankoop van nog andere duwbakken. Met het Seine-Scheldeproject wordt het straks trouwens interessant om met grotere boten op de Leie te varen.”

Bron: Persbericht Galloo