Nieuwe brug Ingelmunster - onderbreking omleiding kasteeldomein

-

In de nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober zal de omleiding via het kasteeldomein in Ingelmunster even onderbroken worden. De Watergroep verplaatst dan een waterleiding, om zo plaats te maken voor een pijler van de nieuwe brug over het kanaal Roeselare-Leie. Door de afgelopen droogteperiode starten de werken later dan gepland.

Onder een toekomstige pijler van de nieuwe brug over het kanaal Roeselare-Leie, bevindt zich momenteel een belangrijke waterleiding van De Watergroep. Voor de bouw van de nieuwe brug moet deze leiding verplaatst worden, maar door de extreme droogte in mei en juni werden de werken tijdelijk uitgesteld. Nu de waterschaarste voorbij is, kan De Watergroep eind deze maand starten met de werken. Om de waterleiding te kunnen verplaatsen, is het noodzakelijk om de route via het kasteeldomein voor fietsers en voetgangers even te onderbreken.

De werken starten op zaterdag 30 september om 17 uur en worden op zondag 1 oktober om 7 uur afgerond. De aannemer werkt in het weekend om het woon-werkverkeer zo weinig mogelijk te verstoren.

Tijdelijke omleiding

Fietsers en voetgangers volgen een omleiding via de Lysbrug en de Emelgembrug. Een kortere omleiding door de werfzone terwijl de werken volop bezig zijn, is geen optie. Voor waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV en de gemeente Ingelmunster staat veiligheid immers steeds voorop.