Moleneiland in Harelbeke afgesloten tijdens de Leiewerken

-

23 april 2014 – Waterwegen en Zeekanaal NV is de sloop van de zijvleugels van de Bloemmolens volop aan het voorbereiden. Het jaagpad op het Moleneiland wordt uit veiligheidsoverwegingen vanaf 24 april 2014 afgesloten. Fietsers en voetgangers worden tot het einde van de Leiewerken omgeleid.

De afbraakwerken aan de Bloemmolens zijn het begin van een reeks belangrijke veranderingen. In het kader van het Europese binnenvaartproject Seine-Schelde krijgt Harelbeke een nieuwe sluis, een stuw en een vispassage, er komen nieuwe bruggen.

Omlegging voor fietsers en voetgangers

Op 24 april 2014 wordt het jaagpad, en dus ook het Moleneiland, afgesloten om al deze werken veilig te kunnen uitvoeren. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Overleiestraat, Stedestraat, Steenovenstraat en Steenbakkerijstraat. Daar kunnen zij via een fietspad veilig doorsteken naar de Meersstraat. Vanaf de rotonde volgen zij opnieuw de Watermolenstraat richting de Leie.

 

De fietsers- en voetgangersbrug over de oude Leiearm naar het Moleneiland wordt weggenomen. Zolang de Leiewerken duren, wordt het Moleneiland ingenomen als werfzone. De Banmolens in de Watermolenstraat blijven wel steeds bereikbaar.

Na de bouw van de nieuwe sluis en stuw wordt het Moleneiland met het stadscentrum van Harelbeke verbonden door een nieuwe draaibrug voor fietsers en voetgangers.