Feestelijke opening Hogebrug in Harelbeke op 19 juni

-

De nieuwe Hogebrug, die het centrum van Harelbeke verbindt met Overleie, gaat binnenkort open. Waterwegen en Zeekanaal NV en Stad Harelbeke laten dit niet ongemerkt voorbij gaan! Op 19 juni is iedereen welkom op de feestelijke opening. Het evenement start om 11.30 uur en vindt plaats op de Hogebrug zelf. Vanaf 17 uur gaat de nieuwe brug open voor het verkeer.

Laatste loodjes
De laatste fase van de werken aan de brug is ingezet. De voorbije weken stonden schilderwerken op het programma en kregen de brugbogen nog enkele retouches. Er werd ook gewerkt aan de wegfundering en de afwatering van de aanloophellingen. Midden mei krijgen de voet- en fietspaden op de brug nog een beschermende slijtlaag en worden de aanloophellingen verder afgewerkt. Begin juni volgen de asfalteringswerken op de brug en de aanloophellingen. De aannemer plaatst intussen ook nog leuningen op de brug.

Iedereen welkom op 19 juni
Waterwegen en Zeekanaal NV en de stad Harelbeke openen op 19 juni de nieuwe Hogebrug. Ze kunnen daarbij rekenen op de medewerking van de omliggende handelaars. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur. Binnenkort volgt meer informatie over het programma van de dag.

Over de Leiewerken in Harelbeke
De Leiewerken in Harelbeke maken deel uit van het Europees gesubsidieerd Seine-Scheldeproject waarbij de vaarweg tussen beide rivieren wordt aangepast aan de komst van langere schepen met grotere ladingen. In Harelbeke sluiten ze naadloos aan bij de vernieuwing van het stadscentrum. Onder de noemer ‘haqua’ ondergaan het centrum en de Leie een complete transformatie die de stad aantrekkelijker maakt. Met de bouw van de Hogebrug werd een belangrijke schakel in dit project gerealiseerd.