Toegankelijkheid tijdens de werken

De Dorpsbrug wordt vanaf 23 juni 2017 afgesloten voor het verkeer. Tijdens de werken moeten voetgangers, fietsers en autobestuurders de desbetreffende omleidingen volgen. Gedurende de montage van de brug zijn deze omleidingen echter tijdelijk onderbroken. Na de montage die eind september klaar moet zijn, worden de vertrouwde omleidingen weer van kracht.

AANGEPASTE OMLEIDINGEN TIJDENS MONTAGEWERKEN

 

Tijdens de montage van de stalen boogstructuur van de brug zijn bepaalde omleidingen voor fietsers en voetgangers niet toegankelijk en moet je om via de Lysbrug. De montage start op 28 augustus en als alles goed gaat, moeten de werken klaar zijn in het weekend van 22 en 23 september. De montage kent zeven fases die één of meerdere dagen duren.

De onderbreking geldt tijdens de werkuren van de aannemer, doorgaans tussen 8.00 en 17.00 uur gedurende één of twee dagen. Als de aannemer vroeger klaar is of langer moet doorwerken, zal de omleiding naargelang korter of langer onderbroken zijn.

Hieronder vind je een algemeen overzicht van de timing van de montage en kan je per fase de eventuele impact op de omleidingen terugvinden, in chronologische volgorde:

 

 

Fietsers en voetgangers algemeen

 

De omleiding via het kasteelpark en de tijdelijke brug zijn niet toegankelijk op 28 augustus en 8, 9, 11, 22 en eventueel 23 september. Het jaagpad aan de kant van het station is afgesloten op 6, 7, 22 en eventueel 23 september.

Onderdeel 1 - 28 augustus

Onderdeel 7 - 29 augustus

Onderdeel 5 - 6 en 7 september

Onderdeel 3 - 8 en 9 september

Onderdeel 2 - 11 september

Onderdeel 6 - 12 september

Onderdeel 4 - 22 (en 23) september

 

Woonkorrel

 

De omleiding via het kasteelpark is niet toegankelijk op 28 augustus en 8, 9, 11, 22 en eventueel 23 september. De tijdelijke brug is afgesloten op 8, 9, 22 en eventueel 23 september. Het jaagpad aan de kant van het station is onderbroken op 6, 7, 22 en eventueel 23 september.

Onderdeel 1 - 28 augustus

Onderdeel 7 - 29 augustus

Onderdeel 5 - 6 en 7 september

Onderdeel 3 - 8 en 9 september

Onderdeel 2 - 11 september

Onderdeel 6 - 12 september

Onderdeel 4 - 22 (en 23) september

  

ALGEMEEN GELDENDE OMLEIDINGEN

 

Verkeer centrum

 

Fietsers en voetgangers moeten zich zo vlot mogelijk kunnen verplaatsen tijdens de werken. Daarom installeert De Vlaamse Waterweg nv een tijdelijke brug over het kanaal Roeselare-Leie ter hoogte van het kasteeldomein, vlakbij de Dorpsbrug. Deze brug verbindt de Trakelweg en het jaagpad langs het kanaal aan de kant van het station. Via het kasteeldomein en een tijdelijke brug over de Mandel heb je toegang tot het centrum. Het station is bereikbaar via het jaagpad tot aan het Stationsplein. 

Autobestuurders zullen de omleiding voor doorgaand verkeer moeten volgen.

Plan omleiding kasteeldomein

Plan omleiding werfzone (voorlopige omleiding)

 

Doorgaand verkeer

 

Fietsers die een lange afstand afleggen langs het kanaal Roeselare-Leie volgen het jaagpad en de Zuidkaai. Via de Emelgembrug in Izegem en de Lysbrug in Ingelmunster kan je het kanaal oversteken. 

Autobestuurders zullen een omleiding moeten volgen van zo’n kleine drie kilometer. Wil je van het station naar het centrum rijden? Dan volg je de Gentstraat tot aan het knooppunt met de Ringlaan. Daar vervolg je je weg via de N50 en sla je aan het rondpunt af richting de Oostrozebekestraat. Wil je van het centrum naar het station? Dan kan je gewoon dezelfde route volgen in de andere richting.

Plan omleiding doorgaand verkeer fiets/auto

 

Verkeer woonkorrel (Stationsstraat en Waterstraat tussen het kanaal en de Mandel)


Wie tussen het kanaal en de Mandel woont of daar moet zijn, zal altijd toegang hebben van en naar de woonkorrel. 

Fietsers en voetgangers volgen de omleiding via de Trakelweg tot aan de tijdelijke brug over het kanaal. Om naar de markt te geraken, zet je je weg verder via het kasteeldomein. Wie naar het station moet, steekt de tijdelijke brug over en gaat verder via het jaagpad richting Stationsplein.

Voor autobestuurders wordt tijdens de werken een nieuwe toegang voorzien via de Nijverheidsstraat. De route leidt je naar de Trakelweg, die je verder volgt langs het kanaal tot aan café De Fagot. Je volgt dezelfde route om deze woonzone te verlaten.

Plan omleiding woonkorrel auto/fiets